Advies in bouwbemiddeling

Oorzaak

In een samenwerking of relatie kan een kwestie op enig moment leiden tot een meningsverschil. Op zich is daar niets mis mee. In de meeste gevallen volgt hieruit een verbetering van het oorspronkelijke plan.

In enkele gevallen lukt het niet om tot een oplossing te komen en kan een verschil van mening een eigen leven gaan leiden. Er blijft een situatie waarin in ieder geval een van de partijen een gevoel van onbehagen overhoudt.

Datzelfde geldt ook voor schriftelijke communicatie waarbij een paar goedbedoelde woorden de toon van een schrijven negatief kunnen beïnvloeden. Een ogenschijnlijk onbeduidende zinsopbouw kan zwart op wit heel anders worden uitgelegd dan de schrijver bedoelt.

In eerste instantie is het aan te bevelen dat direct betrokkenen een kwestie met elkaar bespreken. Hierbij is hulp van buitenaf vaak niet nodig.

mediaton in den bosch
mediator in den bosch

Gevolg

Als gevolg van een langslepende kwestie en/of meningsverschil kan een persoon of soms een heel team de focus verliezen. De samenwerking, sfeer loyaliteit en productiviteit hollen in dat geval achteruit.

Vaak kunnen op dat moment een paar eenvoudige interventies, nieuwe inzichten opleveren waardoor de lucht kan worden opgeklaard.

Wel kan het behulpzaam zijn wat handvatten en mogelijkheden achter de hand te hebben over hoe een kwestie bespreekbaar te maken zonder dat dit leidt tot verdere escalatie. Een kort telefoontje met een mediator en wat tips ter voorbereiding kunnen u al aardig op weg helpen om een kwestie in eigen beheer op te lossen.

Oplossing

Een check door een ervaren mediator kan u veel ellende besparen.

Voor tips en advies help ik u graag.

mediation den bosch